Ambulante za liječenje kralježnice

Drazen Kvesic

Dražen Kvesić

mr. sc , dr. med, specijalist kirurg – vertebrolog

mr. sc. Dražen Kvesić, voditelj je Aritherinog Centra za bolesti i ozljede kralježnice.

Primjenjuje SPM (Spine Pain Management) metode liječenja kralježnice koje u kombinaciji sa naprednom fizikalnom terapijom i rehabilitacijom osiguravaju brzu eliminaciju boli i najbolje rezultate liječenja.

Radi sve operacije na prsnom i slabinskom dijelu kralježnice kod ozljeda, degenerativnih bolesti, upalnih i tumorskih bolesti kralježnice. Najčešće primjenjuje operacije kod hernije diska, suženja kralježničnog kanala, spondilolisteze, sa ili bez stabilizacije kralježnice.

sc. Dražen Kvesić, dr. med, surgery specialist, vertebrologist

Voditelj  Aritherinog Centra za bolesti i ozljede kralježnice.

Primjenjuje SPM (Spine Pain Management) metode liječenja kralježnice koje u kombinaciji sa naprednom fizikalnom terapijom i rehabilitacijom osiguravaju brzu eliminaciju boli i najbolje rezultate liječenja.

 Rođen je u Slavonskom Brodu 1961. godine.

Do 1994.g. zaposlen je u Medicinskom centru u Slavonskom brodu.

Dragovoljac Domovinskog rata.

Od 1994.g. radio u Klinici za traumatologiju u Zagrebu na Odjelu za kirurgiju kralješnice (kasnije Referentni centar za kirurgiju kralježnice Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi).

Za vrijeme specijalizacije i nakon završetka specijalizacije boravio određeno vrijeme na edukaciji iz kirurgije kralježnice u nekim europskim klinikama (Bad Wildungen-Njemačka, Bordeaux-Francuska, Insbruck-Austrija), te na mnogim tečajevima iz kirurgije kralježnice: Davos, Barcelona, Leuven, Brussels,Nancy…

Pozvani predavač sa temama iz spinalne kirurgije na nacionalnim ortopedskim kongresima Makedonije (2002.g.), Bugarske (2005.g.) i Mađarske (2006.g.). te predavač-prezenter radova na mnogim svjetskim, europskim i nacionalnim kongresima.

Od 2008.g. počinje zanimanje za intervencijske procedure u liječenju bolnih stanja kralježnice. Edukaciju iz liječenja boli u području kralježnice intervencijskim procedurama počeo u Budimpešti iste godine, a nastavio slijedećih godina u Dallasu (USA), Phoenixu (USA), Munsteru (Njemačka) i Colerainu.

Radio u Referentnom centru za kirurgiju kralježnice Klinike za traumatologiju u Zagrebu do 01.10.2009.g., kada otvara Polikliniku Lumbago, prvu privatnu polikliniku u Hrvatskoj specijaliziranu za liječenje bolnih stanja kralježnice intervencijskim procedurama ili tzv. “pain managementom” kralježnice. 2013.god. Polikliniku Lubago preuzima Specijalna bolnica Arithera i kombinacijom klasične kirurgije, SPM metoda i fizikalne terapije i rehabilitacije oformljuje na ovim prostorima i u jugoistočnom dijelu Europe jedinstveni Centar za liječenje bolesti kralježnice.

IZDVOJENE OPERACIJE / ZAHVATI

Operacija hernije diska slabinske kralježnice

PROČITAJ VIŠE

Operacija lumbalne stenoze

PROČITAJ VIŠE

Spondiolisteza

PROČITAJ VIŠE

Discogel

PROČITAJ VIŠE

Vladimir Kovac

Vladimir Kovač

prof. dr. sc.

Prof. dr. sc. Vladimir Kovač, najveći hrvatski stručnjak u liječenju deformiteta kralježnice i koautor patenta za instrumentaciju prednje kirurgije kralješnice voditelj je Centra za liječenje deformiteta kralježnice Specijalne bolnice Arithera. Najčešći operativni zahvat kojeg provodi je operacija skolioze prednjim pristupom.

Prof.dr.sc. Vladimir Kovač, pročelnik Zavoda, rođen je 17.12.1951. godine u Zagrebu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Zagrebu, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu upisuje 1970. i završava 1975. godine. Nakon pripravničkog staža 1976. godine u Općoj bolnici u Mariboru, započinje specijalizaciju iz ortopedije. Godine 1981 započinje radni odnos u Klinici za ortopediju, Kliničkog bolničkog centra u Zagrebu. Specijalistički ispit iz ortopedije polaže 1982. godine u Klinici za ortopediju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Godine 1984.god. brani magistarski rad i stječe naslov magistra znanosti. Godine 1988. brani doktorsku disertaciju i stječe naslov doktora medicinskih znanosti. Iste godine u funkciji je pročelnika Dječjeg odjela Klinike za ortopediju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nakon habilitacijskog predavanja 1991. godine stječe naslov docenta. Od 05.02.1995. radi kao Pročelnik Ortopedskog odjela Kliničke bolnice ¨Dubrava¨ u Zagrebu.
Provodio je dodatnu edukaciju u obliku kraćih i dužih boravaka u eminentnim ortopedskim klinikama Europe. Tijekom 1983 godine provodi mjesec dana na stručnom usavršavanju u Istituto ortopedico Rizzoli, Italija. U siječnju 1985 pohađa AO tečaj iz operativne stabilizacije kralješnice u Davosu, Švicarska. Iste godine provodi šestomjesecnu edukaciju iz kirurgije kralješnice kod dr Klausa Zielke-a u Bad Wildungenu, Njemačka. Tijekom 1987 godine boravi u Institutu Callot u Francuskoj, zbog usvajanja tehnike CD instrumentacije te u Centru za eksperimentalnu kirurgiju u St.James Hospital-u u Leeds- u, Velika Britanija, kod Prof. R.A. Dicksona. Listopada 1989 izabran je za Predsjednika Jugoslavenske grupe za proučavanje skolioza i kifoza pri JUOT-u. Svibnja 1991 u svojstvu predsjednika Grupe organizira 12 bienalni simpozij o skoliozama i kifozama sa međunarodnim učešćem, održan u Zagrebu, 15.-18.5.1991.Siječnja 1991 boravi kao gost predsjednika Europskog društva za živčano-mišićne bolesti u Ulmu, Njemačka. Tijekom 1995 godine pohađa tečaj kirurgije gornje vratne kralješnice u Baselu, Švicarska. 1997 na sastanku Američke akademije ortopedskih kirurga sudjelovao je na više instrukcijskih tečajeva. U srpnju 1998 pohađa tečaj minimalno invazivne kirurgije kralješnice u Tutlingenu, Njemačka. U studenom 1999 provodi kao gost dr.sc. dr Johannesa Pruijs-a mjesec dana u Univerzitetskom centru u Utrechtu na odjelu za dječju ortopediju i spinalnu kirurgiju. Svibnja 1999 organizira tečaj minimalno invazivne kirurgije kralješnice s međunarodnim sudjelovanjem u KB¨Dubrava¨. Tijekom 2000 god. suradnik je Ministarstva zdravstva RH u izradi kliničkih smjernica na temu križobolje.

U studenom 2000 imenovan je stručnim konzultantom za područje vertebrologije na Klinici za koštanu kirurgiju Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Uz kvalifikacijske radove, publicirao je i 16 indeksiranih radova, te više stručnih i nastavnih radova te kongresnih priopćenja.

Vodi dodiplomsku i postdiplomsku nastavu iz vertebrologije na Katedri za ortopediju medicinskog fakulteta u Zagrebu, te kolegij ortopedije na Višoj medicinskoj školi.

IZDVOJENE OPERACIJE / ZAHVATI

Operacija skolioze

PROČITAJ VIŠE

Artoplastika diskova

PROČITAJ VIŠE

Odstranjenje polukralješka

PROČITAJ VIŠE

prof mr sc Vorsic DSF9025 FINAL CROP 1

Matjaž Voršič

dr. med., spec. neurokirurgije

Prof.mr.sc. Matjaž Voršič, specijalist neurokirurg, jedan je od vodečih spinalnih kirurga u Sloveniji i u regiji. Spinalnu kirurgiju radi u više kirurških centara u Sloveniji ali najviše u Univerzitetnom Kliničkom Centru u Mariboru, gdje i poučava na Medicinskom fakultetu. Priznati je član više međunardnih spinalnih društava i redovito organizira poznate međunarodne spinalne kongrese. Od 2019. godine surađuje s SB Arithera.

Radi sve vrste kirurških zahvata na kralježnici, a najviše liječi degenerativne bolesti slabinske i cervikalne kralježnice, te tumorsku patologiju, klasično i na minimalno invazivni način. Njegova specialnost su zahvati na cervikalnoj kralježnici inovativnom hibridnom tehnikom koja se primjenjuje kod težih patologija. Godišnje odradi više od 100 operacija cervikalne kralježnice od artroplastike, fuzije do hibridnih zahvata i više od 500 operacija slabinske kralježnice.

Medicinski fakultet Univerze  u Ljubljani završava 1997.

Specijalizacija neurokirurgije kod akad. Prof. V. V. Dolenca u UKC Ljubljana, kdje završava specijalizaciju 2004. godine.

Od 2004. radi u Univerzitetnom kliničkom centru u Mariboru.

Od 2012. povremeno radi i u Kirurškom Sanatoriju Rožna dolina Ljubljana, u Kirurgiji Bitenc na Golniku i u Splošnoj bolnici Celje.

Od 2019. radi u Specijalnoj bolnici Arithera.

Magistarski studij završava na Medicinskoj fakulteti u Ljubljani i završava doktorski studij u Mariboru.

 

Stručno usavršavanje:

 • University of Virginia, Charlottesville, USA – research fellow u Lars Leksell Center for Gamma knife surgery, Department of Neurosurgery
 • Klinika St Anna u Luzernu, Švajcarska – spinal felowship
 • Landeskrankenhaus Feldkirch, Austrija – spinal felowship
 • Saint Louis University, St. Louis, Missouri, USA – neurosurgery

Član stručnih društava:

 • European Association of Neurosurgeons
 • Southeast Europe Neurosurgical Society
 • World Federation of Neurosurgeons
 • AO Spine
 • The American Association of Neurological Surgeons
 • Eurospine
 • Slovenian Spine Society
 • Slovenian Medical Society
 • Slovenian Association of Surgeons
 • Slovenian Association of Neurosurgeons

 

Kao predavač sudjeluje na velikim međunardnim i regionalnim simpozijima, redovito objavlja članke i poučava na Medicinskom fakultetu. Organizator je poznatog međunardnog kongresa Maribor Spine i predsjednik je međunardnog AO Spine društva u Sloveniji, te predstavnik Slovenije u EANS-u.

 

U Sloveniji je uveo nekoliko novih metoda kod kiruških zahvata na kralježnici: dinamičku fiksaciju slabinske kralježnice (2006. godine); cervikalnu artroplastiju (2005. godine), minimalno invazivne metode kod lječenja spondilolisteze (2008. godine), cervikalnu operaciju pomoču 3D printanog titanij kletke…(cage).., hibridnu tehniku cervikalne kralježnice (2016. godine).

IZDVOJENE OPERACIJE / ZAHVATI

Hibridna operacija vratne kralježnice

PROČITAJ VIŠE

Fiksacija slabinske kralježnice minimalnom invazivnom pristupom

PROČITAJ VIŠE

Drazen Kvesic

Dražen Kvesić

mr. sc , dr. med, specijalist kirurg – vertebrolog

Za rezervaciju termina nazovite 020/440044 ili nam pošaljite mail:

Vladimir Kovac

Vladimir Kovač

prof. dr. sc.

Za rezervaciju termina nazovite 020/440044 ili nam pošaljite mail:

Matjaž Voršić

dr. med., spec. neurokirurgije

Za rezervaciju termina nazovite 020/440044 ili nam pošaljite mail:

logo

Za rezervaciju termina nazovite 020/440044 ili nam pošaljite mail: