Ambulante za ortopediju

Ivan Karlak

Ivan Karlak

dr. med. , spec. ortoped, subspec. traumatologije koštano-zglobnog sustava, voditelj Centra za ortopediju SB Arithera

Doktor Ivan Karlak voditelj je Centra za ortopediju SB Arithera. Vrhunski je dijagnostičar i specijalist za liječenje prijeloma dugih kostiju, unutarzglobnih prijeloma, trauma zdjelice, endoprotetiku ramena, endoprotetiku kuka, endoprotetiku koljena, artroskopije ramena, koljena i gležnja.

Osim specijalističkih pregleda, na raspolanganju su i neoperacijske metode liječenja poput ACP metode regenarecije hrskavice, Synocroma i blokada.

Ukoliko ste kandidat za kirurško liječenje, u direktnom kontaktu s dr. Karlakom dobiti ćete sve potrebne informacije o operacijskom zahvatu i postoperativnoj rehabilitaciji, te će Vam biti organizirano liječenje u SB Arithera, Zagreb.

Rođen 1976.
Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Pripravnički staž za doktora medicine OŽB Našice
Stručni poslijediplomski studij iz Ortopedije, Medicinski fakultet sveučilišta u Zagrebu
Odjelni liječnik na odjelu OŽB Našice
Specijalizacija iz ortopedije na Klinici za ortopediju KBC Zagreb
Odjelni liječnik,spec ortoped,na Zavodu za kirurgiju zdjelice Klinike za traumatologiju KBC Sestre Milosrdnice
Doktorski studij Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Stručno usavršavanje na Anatomskom institutu u Padovi
Stručno usavršavanje na Anatomskom institutu u Grazu

Polaznik međunarodnih stručnih kongresa:
– French Society of Orthopaedic Surgery and Traumatology, French Society for Orthopaedic and Trauma Surgery,2010 Paris, France
– American Academy of Orthopaedic Surgeons 2012, San Francisco,
– International Society of Arthroscopy, Knee surgery and Orthopaedic Sports Medicine, Rio de Janeiro, Brazil,2011
Član sturčnih društava:
-Hrvatskog traumatološkog društva
-Hrvatske udruge Ortopeda i traumatologa
-EFORT-a (European federation of national associations of orthopaedics and traumatology)
Liječenje prijeloma dugih kostiju,unutarzglobnih prijeloma, trauma zdjelice, endoprotetika ramena, endoprotetika kuka, endoprotetika koljena, artroskopija ramena, koljena i gležnja,sportska traumatologija.

IZDVOJENE OPERACIJE / ZAHVATI

Minimalno invazivna ugradnja endoproteze kuka

PROČITAJ VIŠE

Ugradnja endoproteze koljena

PROČITAJ VIŠE

Ugradnja endoproteze ramena

PROČITAJ VIŠE

Artroskopija

PROČITAJ VIŠE

Jankovia portret Small

Saša Janković

prof. dr. sc. , spec. ortoped

Jedan od vodećih eksperata u endoskopskoj kirurgiji prof. dr. sc. Saša Janković, specijalist ortopedije s gotovo tridesetogodišnjim iskustvom član je medicinskog tima u Centru za ortopediju Specijalne bolnice Arithera.

Ovaj magistar i doktor znanosti poznat je posebice u sportskim krugovima kao voditelj medicinskog tima GNK Dinama, član Zdravstvene komisije Hrvatskoga olimpijskog odbora, a od 1998. član je stožera Hrvatske nogometne reprezentacije i sudjeluje kao dio liječničkog tima na svjetskim nogometnim prvenstvima.

2009. godine u bolnici Sv. Duh postaje predstojnik Zavoda za ortopediju. U međuvremenu stječe titulu magistra i doktora znanosti na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, te djeluje i kao docent na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Dugi niz godina sudjeluje u organizaciji, opremanju i radu Dijagnostičkog centra Kineziološkog fakulteta, te, u laboratoriju za zdravstvenu i funkcionalnu dijagnostiku, samostalno provodi preglede, testiranja i analizu zdravstvenog i funkcionalnog statusa sportaša i rekreativaca svih dobi.

Osim suradnje na brojnim znanstveno istraživačkim projektima, objavljuje i do 60 znanstvenih i stručnih radova, te više popularnih članaka u različitim publikacijama.
Dodatno se usavršava na medicinskim fakultetima diljem Europe te vrši ulogu predavača na artroskopskim tečajevima u Napulju, Rotterdamu, Ljubljani i Las Vegasu.


Edukacija

•Nakon završenog studija na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, specijalizira ortopediju i zapošljava se na Zavodu za ortopediju Kliničke bolnice Sveti Duh
Član organizacija

•Voditelj je medicinskog tima GNK Dinama

•Član medicinskog tima hrvatske nogometne reprezentacije

•Član Zdravstvene komisije Hrvatskoga olimpijskog odbora

•Sudionik na trima svjetskim nogometnim prvenstvima: 1998., 2002. i 2006. godine 

• Sudionik na četiri svjetska nogometa prvenstvima: 1998., 2002., 2006. i osvajač srebrne medalje sa „Vatrenima“ na SP 2018.

• Uveo originalnu novu metodu rekonstrukciju prednjeg križnog ligamenta i anterolateralnog ligamenta. To je zahvat namijenjen većinom za sportaše, pruža dodatnu fiksaciju s vanjske strane koljena, kontrolira vanjske stabilizatore i smanjuje mogućnost ponovne ozljede.

 

Operirao je vrhunske sportaše Ruske federacije i sportaše iz cijele Srednje Europe, kao i neke od poznatih rukometnih reprezentativaca Horvata, Štrleka, Stepančića, Mandalinića, Marića, Ivića i brojne nogometaše prvoligaških ekipa NK Dinama, NK Hajduka, NK Osijeka…

IZDVOJENE OPERACIJE / ZAHVATI

Istovremene rekonstrukcije prednjeg križnog ligamenta i anterolateralnog ligamenta

PROČITAJ VIŠE

Parcijalna endoproteza koljena

PROČITAJ VIŠE

Ivan Bencic

Ivan Benčić

prim. dr. med. , mr. sc

Prim. Benčić ima bogato kirurško iskustvo, posebice iz zglobne kirurgije ramena, koljena i gležnja uključujući i artroskopske operacije te brojne rekonstruktivne zahvate na koštano zglobnoj kirurgiji. Začetnik je brojnih novih operacija i operativnih metoda u Hrvatskoj i edukator je mlađim kolegama. Njegovo iskustvo, znanje i stručnost pozicionira ga u sam vrh hrvatske ortopedije.

Rođen 10. 06. 1962. u Pakracu. Diplomirao na medicinskom fakultetu u Zagrebu u veljači 1988.

Od 01. ožujka 1988. počinje sa stručnim stažom u Medicinskom centru u Pakracu. Nakon položenog stručnog ispita radi u područnoj ambulanti MC-a na Bučju, a u isto vrijeme volontira na odjelu za kirurgiju i traumatologiju medicinskog centra.

U veljači 1990. dobiva specijalizaciju iz opće kirurgije za MC Pakrac. Tijekom Domovinskog rata,  nakon premještanja kirurgije u ratnu bolnicu u Kutini, aktivno sudjeluje u kirurškom zbrinjavanju ranjenih vojnika i civila.

U listopadu 1994. polaže specijalistički ispit iz Opće kirurgije u KBC Sr. Milosrdnice s odličnim uspjehom. Nakon toga 3 godine radi za OB Pakrac kao opći kirurg, a 1997. u listopadu počinje raditi u Klinici za Traumatologiju u Draškovićevoj.

U ožujku 2015. položio je ispit iz uže specijalnosti-traumatologije. Prim.dr.med Ivan Benčić je dobrovoljac Domovinskog rata i dobitnik Spomenice domovinskog rata.

Trenutno radi na Zavodu za sportsku traumatologiju i konzilijarno u SB Arithera.

Ivan Karlak

Ivan Karlak

dr. med. , spec. ortoped, subspec. traumatologije koštano-zglobnog sustava, voditelj Centra za ortopediju SB Arithera

Za rezervaciju termina nazovite 020/440044 ili nam pošaljite mail:

Sasa Jankovicc

Saša Janković

prof. dr. sc. , spec. ortoped

Za rezervaciju termina nazovite 020/440044 ili nam pošaljite mail:

Mario Josipovic

Mario Josipović

dr. sc. spec. ortopedije

Za rezervaciju termina nazovite 020/440044 ili nam pošaljite mail:

logo

Za rezervaciju termina nazovite 020/440044 ili nam pošaljite mail: